Mesna zajednica Palić
srpski | magyar | English Danas je 30. 11. 2021, utorak.
   VESTI MESNA ZAJEDNICA PALIĆKE ULICE DEŠAVANJA GALERIJA SLIKA   

VESTI

Svečana sednica Skupštine MZ Palić (3. deo)

[26.05.2010. 12:13]

Nastavljajući prošle godine započetu tradiciju Mesna zajednica i ove godine želi izraziti svoju zahvalnost istaknutim Palićanima. Nakon upućivanja javnog poziva Skupština Mesne zajednice Palić je na svojoj 10. redovnoj sednici, održanoj dana 17. maja 2010. godine donela svoju odluku.

Dodeljuje se priznanje za posebna zalaganja i doprinose u radu i razvoju Mesne zajednice Palić gospođi Ester Brezovski, kulturnom radniku, sekretaru Mađarskog Kulturno Umetničkog Društva Palić za njen doprinos na polju kulture:

129_1.jpg

Ester Brezovski je rođena 1950. godine u Feketiću. Počela se baviti narodnom umetnošću 1970. godine. 1979. dobija dozvolu za rad kao nastavnik umetnosti. U početku je radila u Feketiću, a zatim u Bačkoj Topoli. 2000. godine se doselila na Palić gde je postala jedan od glavnih aktera palićkog kulturnog života. Njen je doprinos pokretanje smotre horova Karpatske nizije, koja će 29. maja biti organizovana već peti put. Mesna zajednica ovim priznanjem se želi zahvaliti za njen dosadašnji rad, a ujedno i poželeti puno uspeha Mađarskom Kulturno Umetničkom Društvu Palić.

 

Sledeće priznanje Skupština Mesne zajednice Palić dodeljuje doktorki Iloni Feher, za izvanredne uspehe u oblasti pedijatrije i unapređenju uslova života na Paliću:

129_2.jpg

Dr. Ilona Feher rođena je u Subotici 1934. godine. Osnovnu i srednju školu je završila u Subotici. Diplomu opšte medicine je stekla u Zagrebu 1958. godine, a specijalizaciju pedijatra-gastroenterologa u Novom Beogradu. Tokom svog stručnog rada bila je načelnik odeljenja, šef pedijatrijskog centra i načelnik opštinske pedijatrijske službe. 1958. godine se zaposlila u Domu zdravlja na Paliću, gde je na osnovu realizacije sopstvene ideje kao pomoć porodicama pokrenula pedijatrijsku ambulantu. Kao priznanje za ovaj višedecenijski humani rad Mesna zajednica Palić joj dodeljuje ovu zahvalnicu.

 

Dela Sebastijana Lija i Mocarta izveli su na trombonu Varga Danijel i Peić Nikola:

129_3.jpg

Pesmu Rabindranata Tagorea čuli smo od Lane Milovanović:

129_4.jpg

Na kraju svečane sedmice još jednom je nastupila Kvartet Bakoš Arpada:

129_5.jpg

 

Ostele slike u galeriji

Ostale vesti...

 
::Preporučujemo::
- Zajednički projekat Palića i Đule u okviru programa "Evropa za građane i građanke"

- Pravilnik o bližem uređivanju postupka javne nabavka

- Izradu sajta finansirao je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice

- Palićke ulice

- Pošaljite nam vaše mišljenje u KNJIZI GOSTIJU

- Slika Palića gledano iz svemira

- Susret gradana bratskih gradova u Eršekhalmi

::Vreme danas::
::Linkovi::