Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 10. 1., szombat van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Szüreti napok Palicson

[2009.09.17. 11:00]

A Szabadkai Rotari Klub tizenkettedik alkalommal szervezi meg a Jótékonyság Gyümölcsei elnevezésű akciót, melyre szombaton, szeptember 19-én kerül sor a 2009-es Szüreti napok keretében Palicson.

Nikola Matković, a Szabadkai Rotari Klub soros elnöke elmondta, hogy az összegyűjtött adományokból az idén a tavankúti óvodát, a hajdújárási Lurkó-házat és a Szabadkai Közkórház gyermekosztályát szeretnék támogatni.

019-09Az étel- és italjegyek, melyek 140 és 60 dinárba kerülnek, a Vigadó közelében felállított pontokon vásárolhatók meg, és a szabadkai rotarisoknál válthatók be 9 és 17 óra között a Vigadónál. A szabadkai klub tagjai mellett Magyarország, Horvátország és Románia rotarisai is részt vesznek a jótékonysági akcióban illetve a szüreti mulatságban.

A hagyományos Szüreti napok rendezvény programjaival szombaton és vasárnap várja az érdeklődőket.

– Ez egy olyan szüreti mulatság, amely az évek folyamán alapjaiban nem sokat változott, mégis egyre bővült és színesedett. Nem csak a gyümölcsök, zöldségfélék, a szőlő, a bor és a télire való ünnepe ez, hanem turisztikai látványosság is. A rendezvényen többek között részt vesznek a művelődési egyesületek ifjú tagjai, számításaink szerint mintegy százhúsz gyümölcs- és bortermelő jön el, lesz gyümölcs- és zöldségféle kiállítás, sportesemények, valamint a szabadkai és horgosi borászok szemléje is. Az idén is együttműködünk a WOW Borpincészettel és a palicsi helyi közösség is aktívan kiveszi részét a szervezésből. A szabadkaiak mellett más városokból is várunk vendégeket és a Romantika vonat is befut majd, sőt a Szerbiai Újságírók Egyesületének tagjai is ellátogatnak hozzánk – tudtuk meg Dragutin Miljkovićtól, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatójától.

Forrás: Magyar Szó

 

76_2.jpg

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::