Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 9. 24., szombat van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Közlemény

[2009.07.14. 09:33]

Palics Helyi Közösség vezetősége iszonyattal fogadta a híreket, és határozottan elítéli a Palicson az elmúlt két kétben történt eseményeket.
Ma reggelre betörtek a plébániatemplomhoz tartozó, Mária, a Világ Királynője nevét viselő kápolnába, feltörték az ott található családi kriptát és még a koporsót is felnyitották, betörtek a kápolna belsejébe és megszentségtelenítették a szentségtartót, kidobtak és elloptak több templomi edényt. Ez a cselekmény a legnagyobb szentségek meggyalázása.
Egy nappal korábban a Palicson épülő pravoszláv templom tetejéről loptak el rézdarabokat, míg néhány héttel ezelőtt sírokat gyaláztak meg a palicsi temetőben.
Az ilyen események nem ronthatják meg a palicsi lakosok példás együttélését, akik különböző nemzetiségűek és vallásúak. Az elkövetőket egyetlen szóval jellemezhetjük, ez pedig a rosszindulat.
Felszólítjuk az illetékes szerveket, hogy mielőbb találják meg az elkövetőket, büntessék meg őket oly mértékben, hogy többé senki ne követhessen el hasonló bűncselekményt.

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::