Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 9. 24., szombat van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Értesítés fák metszéséről a távvezetékek védőövezetében

[2017.03.13. 16:40]

Az energetikai törvény 109., 216. és 218. szakaszai (az SZK Hivatalos Közlönyének 145/2014 száma) alapján a villamosenergia-továbbítási rendszer üzemeltetője (a belgrádi Szerbiai Villamoshálózat Rt.), amely az energetikai létesítmények ügyében illetékes, köteles saját költségén rendszeresen lemetszeni azokat a faágakat és egyéb növényzetet, melyek akadályozzák az energetikai létesítmény működését. Továbbá, az 1 kV – 400 kV névleges teljesítményű föld feletti villanyvezetékek építésének műszaki előírásairól szóló szabályzat 117. szakasza (a JSZSZK Hivatalos Lapjának 65/88 és a JSZSZK Hivatalos Lapjának 18/92 száma) értelmében a biztonsági távolságot be kell tartani a fa kidőlése esetére is, minek során a biztonsági távolságot a vezetőtől kell mérni. Az erdőkről szóló törvény 5. szakasza (az SZK Hivatalos Közlönyének 30/2010, 93/2012 és 89/2015 száma) szerint a kiépített távvezeték alatt és annak védőövezetében található fák nem tekintendők erdőnek, függetlenül a területtől.

Az energetikai törvény, az erdőkről szóló törvény és a szabályzat rendelkezéseinek, illetve a Szerbiai Villamoshálózat Rt. illetékeseinek helyszíni vizsgálata alapján

É R T E S Í T J Ü K

a Szabadka város Palics Helyi Közösségben lévő azon ingatlanok tulajdonosait és használóit, melyek a 110, 220 és 400 kV-os távvezetékek védőövezetében, illetve a DV: 135/3 Ludas – Palicsi TÁ fázisvezetékek közelében vagy azok alatt találhatók, hogy:

1. A belgrádi Szerbiai Villamoshálózat Rt. újvidéki üzeme 2017.03.09-én a távvezeték védőövezetében megkezdi a fák metszését;

2. A telektulajdonosok a metszés után KÖTELESEK összeszedni és eltávolítani a levágott ágakat és a kivágott törzseket;

3. A telektulajdonosok NEM ültethetnek fákat és nem emelhetnek semmilyen építményt a távvezeték alatt, felett vagy annak közelében, ami zavarná vagy akadályozná a távvezeték működését, az energetikai törvény, a műszaki és egyéb jogszabályok értelmében.

Az értesítésben foglaltak figyelmen kívül hagyása vagy be nem tartása szabálysértésnek minősül, az energetikai törvénynek megfelelően. További tájékoztatást a 021/425-817 telefonszámon vagy 021/529-383 fax számon lehet kérni az újvidéki távvezeték-fenntartó szolgálattól.

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::