Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 9. 24., szombat van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Mikulásfutás Palicson

[2016.12.11. 14:24]

Fényképek a rendezvényről

Forrás: Pannon RTV

Hagyományos Mikulásfutást tartottak ma Palicson, rekordszámú résztvevővel. Idén először jótékonysági jelleget is kapott a megmozdulás. A Mikulás-sapkába és Télapó-ruhába bújt gyerekek és felnőttek két kilométert futottak és célba érkezéskor érmet kaptak. 

Bár a futás 11 órakor kezdődött, Palicsot már szombat reggel ellepték a Mikulások. 9 órakor a Vigadó konferenciatermében gyermekrajz-kiállítás nyílt a Mikulásfutás és a tél címmel. Közel kétszáz alkotás érkezett, és minden rajzot oklevéllel jutalmaztak, a legjobb hatot pedig díjazták. A délelőtt folyamán kézműves foglalkozásokat tartottak.

Csiszár Molnár Anna, Palics Helyi Közösség tanácsának tagja: „A kézműves foglalkozást a Magyar Nemzeti Tanács támogatásának köszönhetően tudtuk megvalósítani, és ezen a foglalkozáson a gyerekek karácsonyi díszeket készítenek, ingyenes a részvétel, és amit elkészítenek, azt magukkal vihetik.”

Szorgalmasan alkottak a gyerekek.
Bátori Balázs:
„- Mikulást, ami felkerül a fára. 
– És ezt ki kell festeni? 
– Igen, ki kell festeni, és aztán tenni kell bele ilyen cérnát, és akkor felkerül a karácsonyfára.”

A palicsi óvodások és iskolások a szülőkkel és a pedagógusokkal együtt készítettek különféle dísztárgyakat, ezeket önkéntes adomány ellenében lehetett megvásárolni. Az összegyűlt pénzből az óvoda számára játékokat vesznek.

vlcsnap-2016-12-10-13h00m45s127

A hagyományos Mikulásfutást idén 18-ik alkalommal rendezték meg. Jánosi Elvira, a Szerbiai Ultramaraton Szövetség elnöke: „Slavko Adamovnak gyűjtünk pénzt, hogy egy olyan kerékpárra tegyen szert, ami neki lesz elkészítve, mivel tudni kell, hogy felső végtagok nélkül született, viszont Európában már a harmadik a para-teakwondoban, és félmaratonon is részt vett már olyan kerékpárral, ami nem az ő igényeinek felelt meg.”

Ezen kívül a Kolevka felnőttnapközi védenceinek zlatibori telelését is biztosítják az összegyűlt pénzből. A Mikulásfutást Horvát Tímea, Szabadka Város alpolgármestere és Dobó Márta, a palicsi Helyi Közösség elnöke nyitotta meg. Bárki rajthoz állhatott, az egyetlen feltétel a Mikulás-sapka vagy jelmez volt.

Sokan családostól jöttek. Varga Anita a fiával futott. Rendesen el is fáradtak.
„- Igen, eléggé. 
– Először vesznek részt a Mikulásfutáson? 
– Igen, először. 
– A nagyfiú hány éves? 
– Nyolc éves. 
– Ő hogy teljesített? Futott végig? 
– Igen, jobban, mint az anyja.”

vlcsnap-2016-12-10-13h01m23s0

Horvát Tímea sétálva tette meg a két kilométert. Az alpolgármester szerint nagy jelentősége van a Mikulásfutásnak. „Mindenféleképp közösségépítő és közösség-megmozdító jellegű ez a rendezvény, és azt gondolom, hogy egyben nemhogy csapatépítés, de Palics mint helyi közösség, mint egyik rész-szervezője ennek az eseménynek, Palics lakossága számára és szélesebb körben, a szabadkaiak számára is az emberi kapcsolatok egy olyan viszonyrendszerének a kialakítása, amely csak pozitív hatásokat tud ma Palicson az emberekre és az emberek szívében hagyni.”

A célba érkezőket zsíros kenyérrel, szendviccsel, péksüteménnyel és forró teával várták. A verőfényes napsütésnek köszönhetően az időre sem lehetett panasz.

 

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::