Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2023. 9. 25., hétfő van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Sükösd és Palics közös projektje

[2016.07.26. 09:57]

KÖZÖS EURÓPAI JÖVŐ - (FUTEUR)

 

Az Európai Unió támogatása által az Európa a Polgárokért Program keretein belül, Sükösd Nagyközségi Önkormányzat testvérváros-programot szervez a testvérvárosokkal: Szerbiából, Romániából, Szlovákiából és Belgiumból.

A projekt célja a kitörési pontok megfogalmazása és platformba való szervezése a vendégelÅ‘adók segítségével, kötetlen idÅ‘töltés és a projekt végén megtartott konferencia az Európa ellenség egyensúlyaként. A projekttevékenységek alatt leginkább az emberek közötti kommunikációra fókuszálunk, valamint az információcsere eredményeire és ezek széleskörű terjesztésére.

A program 2016. július 29-e és 31-e között valósul meg Sükösdön, és lehetÅ‘séget nyújt a polgároknak, hogy aktívan részt vegyenek a közös Európa kiépítésében, így az Európai Uniós polgárság fejlesztésében is. A program arra ösztönzi a meghívott résztvevÅ‘ket és a látogatókat, hogy közreműködjönek Európa jövÅ‘jének megalapozásában. A küldöttség öt európai városból érkezik (önkormányzatok, civil szervezetek, üzleti képviselÅ‘k, vidéki termelÅ‘k, ifjúsági csoportok stb.), akik hozzájárulnak az alábbi eseményekhez: fiatalok csoportjából álló delegációk bemutatják a vidéki településeiket és azok jellegzetességeit, műhelymunka Európa jövÅ‘jérÅ‘l és Euro - szkepticizmusról, labirintusjáték információkkal és kérdésekkel az uniós politikával kapcsolatban több nyelven, a fÅ‘téren lévÅ‘ standok ábrázolják az öt települést, azok kultúráját és az Európai Uniós fejlÅ‘désüket, valamint a záró konferencia.

A diákok versengése az Európai Unióról segít abban, hogy ösztönözzék a fiatalokban az európai gondolkodást, végül a konferencián, a politikai döntéshozókkal együtt kialakítsanak egy közös irányvonalat az erÅ‘sebb Európáért.

A projektről bővebben itt olvashat

401_1.jpg

 

401_1.jpg

 

401_1.jpg

 

401_1.jpg

 

401_1.jpg

 

401_1.jpg

 

http://ec.europa.eu/citizenship/europe-for- citizens-programme/index_en.htm

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::