Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 10. 6., csütörtök van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Lakossági fórum volt Palicson

[2015.10.23. 11:21]

383_1.jpg2015. október 22-én (csütörtökön) 18 órától lakossági fórumot hívott össze Palics Helyi Közösség vezetése a palicsi Öko-központban. Az összejövetelen mintegy 50 érdeklődő palicsi polgár vett részt, akik közvetlenül is kérdéseket intézhettek a megjelent vendégekhez.

A fórumot megtiszteli jelenlétével Maglai Jenő, Szabadka város polgármestere, Ilija Maravić, a városi képviselő-testület elnöke, valamint több közvállalat vezetője.

A polgármester kiemelte, hogy Palics a turizmus révén jelentős fejlődési potenciált képvisel Szabadka számára. Emellett kihangsúlyozta, hogy a palicsi az egyik legfejlettebb helyi közösség az infrastruktúra kiéptettsége tekintetében, mégha maradt is számos megoldásra váró feladat.

Blau Péter, a Városépítési Igazgatóság vezetője ismertette a jövő évre tervezett beruházásokat. Kihangsúlyozta, hogy a projektek kiválasztásakor tekintetbe veszik a helyi közösség által meghatározott prioritásokat. Utalt arra, hogy a település tisztaságának fenntartása a Köztisztasági Közvállalat hatáskörébe tartozik, míg a Palics-Ludas Közvállalat feladata a védett területek, elsősorban a Palicsi-tó környékének tisztán tartása és védelme.

Tripolszki Tímea, a Városrendezési Intézet igazgatónője a folyamatban lévő munkák közül kiemelte, hogy heteken belül elkészül Palics központjának új rendezési terve. A fórumon jelen volt Petar Andrić is, aki a terv készítője.

Ezután Slobodan Milošev, a Köztisztasági és Parkosítási Közvállalat igazgatója ismertette az elmúlt két év eredményeit. Ő 2013 végén került a vállalat élére megbízott igazgatóként, amikor 160 millió dináros veszteséggel vette át annak vezetését. Azóta sikerült megoldaniuk számos problémát, és a jövőben igyekeznek még nagyobb felületek karban tartani. Kérdésre válaszolva elmondta, hogy a menhely hamarosan megkapja a működési engedélyét, és akkor már lesz hová elszállítani a kóbor állatokat. De fontos, hogy a polgárok is felelősségteljesen viszonyuljanak a házikedvencek tartásához.

Sánta Csaba, a Vízművek és Csatornázási Kommunális Közvállalat fejlesztési igazgatója felsorolta azokat az utcákat, melyekben még az idén kiépül a csatornavezeték. Emellett kihagsúlyozta, hogy igyekeznek külföldi, elsősorban vissza nem térítendő forrásokat bevonni a hálózatok bővítése és fejlesztése céljából.

Márton Ferenc, a Palics-Ludas Közvállalat igazgatója is elmondta, hogy a vállalatban a köztisztasági közvállalathoz hasonló helyzetet találtak két évvel ezelőtt. Az ő feladatuk a városhoz tartozó védett területek felügyelete. Emellett jelenleg a tó körülő védősáv kialakításán dolgoznak, valamint csökkentették a tó vízszintjét kb. 20 centiméterrel, ami által a talajvíz szintje is várhatóan csökkenni fog. Céljuk, hogy több évtized után sikerüljön visszaállítani a víz természetes mozgását.

Miladin Vidaković, a Park Palics kft. igazgatóhelyettese 3 hónapja tölti be ezt a tisztséget. Először a termálvíz kiaknázásának lehetőségéről beszélt, majd pedig ismertette a várható beruházásokat, mint amilyen a Nyári Színpad felújítása, a sétány további kikövezése, az Újvidéki és a Magyarkanizsai út kereszteződésének rendezése. 

Zoran Gabrić, a kommunális rendőrség koordinátora kihangsúlyozta, hogy ők a polgárokért vannak. Jelenleg Palicson a legnagyobb gond a kóbor kutyákkal van, illetve a központban az áruház mögötti területen sokan szemetelnek. Emellett a nyári hónapokban a rendezvények idején a zaj miatt érkeznek hozzájuk bejelentések.

Aleksandar Aleksić, a Suboticatrans igazgatója kiemelte, hogy a közelmúltban megnyitották az elárusítóhelyüket a helyi közösség épületében. A járatok bővítésére nincs lehetőség, anyagi okoból, de a polgárok, illetve a helyi közösség kezdeményezésére lehetőség van a járatok útvonalának módosítására.

Végül Dobó Márta, a helyi közösség elnöke megköszönte mindenkinek a jelenlétét, és kérte a polgárokat, hogy a kérdéseikkel keressék fel a helyi közösség irodájában Bognár Tibor titkárt munkanapokon 8 és 12 óra között.

Továbbá meghívott minden érdeklődőt a szombaton, október 24-én szervezendő munkaakcióra, melynek keretében a HK, a közvállalatokkal együttműködve igyekszik megtisztítani a település több részét.

További képek

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::