Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 9. 24., szombat van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Palics Helyi Közösség napja - sajtóvisszhang

[2015.05.25. 09:05]

Magyar Szó, 2015. május 25.

A homoki bor dicsérete

Orbán, a borok és borászok védőszentjének napján tartották meg a Palicsi Bornapoka

 


Magyar Szó, 2015. május 23.

A két 'körbe zárt menekülő' költészetéről Palicson

Az Orbán-napok keretében a palicsi könyvtárban bemutatták Danyi Magdolna és Gulyás József összegyűjtött verseinek köteteit – Török Istvánék Palics árnyai címmel nyitottak képzőművészeti kiállítást ugyanitt

 


Szabadkai Rádió, 2015. május 22.

Palicson szerdán kezdődtek az Orbán–napi rendezvények, amelyeket idén hetedik éve tartanak meg a fürdőhely napja alkalmából. A Vigadó konferencia–termében ma este hat órakor tartja ünnepi ülését a helyi közösség közgyűlése, amelyen átadják a Palics érdemes polgára elismeréseket. Ugyancsak ma kora este fénykép–kiállítás nyílik a Vigadóban a Kárpát–medencei Kórustalálkozók 10 éves jubileuma alkalmából. Holnap a Vigadó teraszán borászok, méhészek, sajtkészítők mutatkoznak be a nagyközönségnek, az Arena Zabadkienzis Borlovagrend kihirdeti a homokvidéki borút legjobb bora verseny eredményeit. Erre 42 borász 83 borát nevezte be. A Palicsi Rotary Klub jótékonysági rendezvényén ételt és italt kínálnak a vendégeknek, a Kujundžić tanyán pedig Aranybogrács elnevezéssel halászlé–főző versenyt szerveznek. Szombaton este a Vigadóban tartják meg a 10. Kárpát–medencei Nemzetközi Kórustalálkozót, amelyen 16 kar lép közönség elé.

 


Pannon RTV, 2015. május 21.

Orbán-napi borünnepre készül Palics

Kultúrműsor, borkóstolók, nemzetközi bográcsfőző verseny, kispályás labdarúgótorna és még sok már szórakoztató program várja a látogatókat Palicson, május 30-ig. A hagyományos Orbán-napi rendezvénysorozaton a gyerekeknek műhelymunkákat szerveznek majd, míg a fiatalok koncerteken vehetnek részt.

A rendezvényen idén is kihirdetik Palics érdemes polgárát, emellett előadást tartanak a palicsi Vermes Lajos nevéhez fűződő előolimpiáról. A 10 napon át tartó programok Palics több helyszínén zajlanak. A bevételből a Kolevka Gyermek-és Ifjúsági Otthon védenceit valamint az árvízkárosultakat támogatják.

Dobó Márta, a Palicsi Helyi Közösség Közgyűlésének alelnöke: “Örülünk annak, hogy az idén a helyi közösség társszervezőt is kapott a Park Palics személyében. Mivel helyhiánnyal küszködünk, a Művelődési Egyesületnek és az egyéb ilyen szervezeteknek nincs igazán helyük, hogy megmutatkozzanak, ezért örülünk a kezdeményezésnek, hogy a Palics Parkkal együttműködve meg tudtuk szervezni ezt a rendezvénysorozatot.”

 


Pannon RTV, 2015. május 20.

Orbán-napi rendezvények Palicson

Könyvbemutatóval kezdődtek az idei Orbán-napi rendezvények Palicson. A telt házas rendezvénnyel Danyi Magdolna költő, kritikus, irodalomtudós, szerkesztő és Gulyás József, a vajdasági magyar költészet magányos alakja előtt tisztelegtek. A könyvbemutató házigazdái Dévavári Beszédes Valéria és Szirácki Katalin voltak.

A palicsi ünnepségsorozat következő napjaiban borünnep, bográcsfőző verseny, kultúrműsor és kispályás labdarúgótorna is lesz. Az Orbán-napi rendezvények egészen május 30-áig tartanak majd. A rendezvények ingyenesen látogathatóak.

 

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::