Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 10. 1., szombat van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Palics HK Közgyűlésének ünnepi ülése (3. rész)

[2010.05.26. 12:13]

A tavaly megkezdett hagyománynak megfelelően a helyi közösség vezetése az idén is szeretné külön elismerésben részesíteni az arra érdemes palicsiakat. A nyílvános felhívásunkra beérkezett javaslatok alapján a Helyi Közösség Közgyűlése a május 17-én megtartott 10. ülésén határozta meg az idei díjazottakat.

A helyi közösség elismerését kapta Brezovszki Eszter, a Palics Magyar Művelődési Egyesület művészeti vezetője:

129_1.jpg

Brezovszki Eszter 1950-ben született Bácsfeketehegyen. A népművészettel 1970-ben kezdett foglalkozni. 1979-ben művészeti-oktatói működési engedélyt kapott. Kezdetben Bácsfeketehegyen, majd Topolyán tevékenykedett. 2000-ben költözött Palicsra, ahol újra életet lehelt a település addig alvó művelődési életébe. Neki köszönhetjük, hogy Palicson újjáéledt a néphagyományok ápolása. További érdeme az “Elindultam szép hazámból” elnevezésű kárpát-medencei népdalkör találkozó életre hívása, amelyet május 29-én immár ötödször szerveznek meg. A helyi közösség ezzel az elismeréssel szeretné megköszönni eddigi munkáját, és további sok sikert kívánni a Palics Magyar Művelődési Egyesület működtetéséhez.

 

A Közgyűlés elismerésben részesítette Fehér Ilona doktornőt, nyugalmazott gyermekgyógyászt, aki munkájával nagyban hozzájárult Palics életkörülményeinek javításához:

129_2.jpg

Dr. Fehér Ilona Szabadkán született 1934-ben. Általános- és középiskolai tanulmányait is itt végezte. Az általános orvosi diplomát 1958-ban Zágrábban szerezte meg, a gyermek-gasztroenterológus szakosítást pedig Újbelgrádban. Az évek során dolgozott osztályvezető főorvosként, a gyermekgyógyászati központ vezetője és a községi gyermekgyógyászati szolgálat vezető főorvosa is volt. 1958-ban a palicsi egészégügyi rendelőben helyezkedett el, ahol ő szervezte meg és indította be a gyermekgyógyászati rendelőt. Ezért a több évtizedes áldozatos munkáért elismerésül kapja most meg Palics Helyi Közösség köszönőlevelét.

 

Sebastian Lee és Mozart műveit Varga Dániel és Peić Nikola adták elő harsonán:

129_3.jpg

Rabindranat Tagore versét Milovanović Lana mondta el:

129_4.jpg

Az ünnepi ülés zárásaként ismét a Bakos Árpád Kvartett zenéje csendült fel:

129_5.jpg

 

Fényképek a galériában

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::