Palics Helyi Közösség
srpski | magyar | English Ma 2022. 10. 6., csütörtök van.
   HÍREK HELYI KÖZÖSSÉG PALICSI UTCÁK ESEMÉNYEK FÉNYKÉP GALÉRIA   

HÍREK

Sajtótájékoztató az Orbán-napi rendezvényekről

[2010.05.25. 16:44]

Pannon RTV

Második alkalommal tartják meg az Orbán-napokat Palicson, tavaly egynapos volt, idén pedig egyhetes a rendezvény. A műsor szombaton kezdődött nemzetközi kispályás labdarúgótornával. Kedden, Szent Orbán Napján, a szentmise után a palicsi Helyi Közösség kultúrműsorral egybekötött ünnepi ülést tart. A héten több kiállítás nyílik, szőlőről, borról, mézről, valamint egy a település villáiról. A központi rendezvény szombaton délelőtt 9-kor kezdődik.

Forrás: http://www.pannonrtv.com/PannonRTV/news.php


Szabadkai Rádió

A szőlő és a bor tematikára rendeznek kiállítást, a Szent Orbán napok keretében, a palicsi Könyvtárban szerda este hat órakor. A tárlatot Török István és Grgo Kujudžić nyitja meg.

Forrás: http://www.radiosubotica.co.rs/hu/index.htm#1

 

Magyar Szó

Május 25-én, Orbán napján ünnepelte Palics a település napját. Az idén azonban egy héten át tartó rendezvénysorozattal ünnepelnek. Tegnap késő délután tartották a helyi közösség ünnepi ülését, amelyet alkalmi műsor követett az Öko-központban.

Csiszár Molnár Anna, a helyi közösség képviselője kiemelte: ezeket a rendezvényeket elsősorban a119_3.jpg helyieknek szervezik, s reményeik szerint a palicsiak részt is vesznek a kiállításokon, előadásokon.

Ma 18 órakor a palicsi könyvtárban kerül sor a Szőlő és bor című tematikus kiállítás megnyitójára, amit június elsejéig tekinthetnek meg az érdeklődők.

Holnap szintén 18 órától a palicsi villákat ábrázoló képeslapokból nyílik tárlat a helyi közösség termében, amelyet pénteken is megnézhetnek. A kiállítást a századforduló palicsi kertjeiről szóló előadás követi.

100px-palics_címere

Szombaton egésznapos program lesz Palicson a Vigadó előtti sétányon és a Kisvendéglőnél. Délelőtt tizenegy és délután öt között a Kisvendéglő előtti parkolóban a palicsi Rotary Club pljeskavicát és italt árul majd, 200, illetve 100 dináros áron. A humanitárius akció bevételéből a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola elektromos hálózatának egy részét újítják fel. Tíz és 18 óra között kézműves kirakodóvásár, valamint bor- és mézkiállítás lesz a Vigadó előtt, tovább 11 és 17 óra között félóránként a játszótértől ingyenes sétahajózásra lehet indulni a Palicsi-tavon. Ugyancsak szombaton 15 órától a Zenepavilonban kerül sor az V. Kárpát-medencei Népdalkörök Találkozójára.

Vasárnap, május 30-án a Szabadtéri Színpadon ad nagykoncertet este nyolc órától a Mladost Művelődési Egyesület. A belépő 250 dinár. A rendezvényre ingyenes buszok indulnak, de amennyiben esik az eső, a koncertet elhalasztják.

Forrás: http://www.magyarszo.rs/fex.page:2010-05-26_Palics_napja.xhtml

További hírek...

 
::Kiemeljük::
- Helyi polgárok az európai közéletben - hálózat a polgári részvétel erősítéséért

- Közbeszerzések szabályzata

- A honlap kidolgozását a Tartományi Oktatási, Közigazgatási és Nemzeti Közösségi Titkárság támogatta

- Palicsi utcák

- Mondja el véleményét VENDÉGKÖNYVÜNKBEN

- Palics képe az űrből nézve

- Testvérvárosok polgárainak találkozója Érsekhalmán

::Időjárás::
::Linkek::